item1a
facebook
kbsajtmeathacker

(Recept för 4 personer).

Recept:
Carpaccio:
Oxfilé 300-400 g.
Råsocker 1 tsk.
Senapspulver 1 tsk.
Senapsfrön 1 tsk.
Salt 1 krm.
Svartpeppar 1 tsk.
Matolja 1 tsk.

Salt och peppar.

Parmesanost, hyvlad eller grovt riven.

Metod:
Stöt ihop kryddorna i en mortel. Smörj oxfilén med oljan och massera in kryddorna. Lägg köttet i en plastpåse och ställ i kylen ca en timme. Bryn runt om i het panna så att den får ordentligt med färg men fortfarande är helt rå inuti. Skär upp i tunna skivor och servera rumstempererad.

Dela det ena äpplet i åtta delar och koka mjukt i vatten ca 10 minuter. Kyl ner i kallt vatten och låt rinna av. Mosa bitarna till puré med en gaffel och lägg i en skål. Finhacka det andra äpplet och tillsätt det och de andra ingredienserna och smaka av med honung, vinäger, salt och peppar.

Servera rätten med parmesanosten.

Tips:
Om du inte gillar ingefära så pröva samma mängd färsk riven pepparrot istället. Tomatillo är en fast, syrlig och grön tomatliknande frukt som kan ersättas med krusbär eller physalis. Dessa är dock något sötare så mer vinäger kan behövas. Om salsan ska göras i förväg så vänta med att ha i löken tills strax innan servering.

Brynt carpaccio med äppelsalsa.

Adress Vendelsövägen 19, 135 51 Tyresö, Telefon 08-500 490 77

RECEPT

Äppelsalsa:
Granny Smith-äpplen, skalade och urkärnade 1+1 st.
Stjälkselleri, finhackad 1 dl.
Fänkål, finhackad 0,5 dl.
Tomatillo, finhackad 2 st.
Schalottenlök, finhackad 1 st.
Ingefära, färsk riven 1 tsk.
Honung 1 msk.
Vitvinsvinäger 0,5 dl.

openinghours1