item1a
facebook
kbsajtmeathacker

(Recept för 4 personer).

Recept:
Kalvbringa, benfri ca 800 g.
Sidfläsk, rökt 10 skivor
Persilja 1 kruka
Morötter 6 st.
Palsternacka 4 st.
Vitkål 200 g.
Brysselkål 12 st.
Gul lök 0,5 st.
Mjölk 3% 0,5 l.

Metod:
Sätt ugnen på 175 grader.

Mosa kryddorna i mortel och blanda med bär och socker. Ställ på en varm plats och rör då och då tills sockret smält.

Rulla ut bringan som ett flak på en skärbräda. Salta och peppra. Lägg ut sidfläsket över hela bringan. Finhacka persilja och strö över. Rulla ihop bringan och bind med garnet till en jämn rulle. Lägg bringan i en långpanna med lite vatten i botten och stek i ugnen 2-3 timmar. Den ska vara riktigt mör när man sticker i den. Vattnet kokar bort efter ett tag så fyll på då och då så att det hela tiden är vatten i botten. 1-2 cm hög vattennivå räcker.

Skär vitkålen i strimlor och ansa brysselkålen. Koka de var för sig i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Spola med kallt vatten och låt rinna av väl. Skala och skär rotfrukterna i 1 cm tjocka bitar. Skala och finhacka löken. Fräs rotfrukter och lök i smör i en kastrull. Häll på gräddmjölken och koka tills rotfrukterna är mjuka. Red med maizena redning till önskad tjocklek och smaka av med senap, salt och peppar. Vänd i vitkål och brysselkål.

Tips:
Maizena Redning är utmärkt när man vill slippa koka bort mjölsmak eller inte hinner passa en bottenredning. Följ bara anvisningarna på paketet.

Kalvbringa med senapsstuvad kål och rårörda björnbär.

Adress Vendelsövägen 19, 135 51 Tyresö, Telefon 08-500 490 77

RECEPT

Vispgrädde 2 dl.
Dijonsenap 3 msk.
Björnbär, frusna 250 g.
Strösocker 50 g.
Kryddnejlika 1 st.
Kryddpeppar 1 korn
Lagerblad 1 st.
Maizena redning
Bindgarn, vatten, smör, salt och peppar.

openinghours1